tirsdag den 8. januar 2013

Fasterlavenboller


 
Dej:
350 mel
150 g smør
50 g gær
1½ dl mælk
1 æg
½ tsk. salt
2 spsk. sukker

Fyld:
1 æg
1 spsk vaniliesukker
3 tsk. mel
2½ dl mælk
2 spsk sukker


 
Fremgangsmåde


Smørret hakkes i melet. Derefter tilsættes sukker og salt.
Gæren opløses i den lunede mælk. Blandes i melblandingen sammen med ægget. Dejen æltes og hæver 45 minutter.
Imens laves

 fyldet:
Æg, vaniliesukker, mælk og sukker piskes sammen i en gryde og varmes op. Når det næsten koger tilsættes melet og det koger godt igennem under piskning.

Dejen deles i 16 stykker som rulles ud til firkanter. Herpå lægges lidt creme og dejen trykkes sammen herom. Bollerne lægges med sammenføjningen nedad, på en bageplade beklædt med bagepapir, og hæver 1 time!
Skal IKKE pensles!!
Bages ved 225 grader i 10-12 minutter.
 
Servering
Serveres gerne lune, pyntet med glasur

Ingen kommentarer:

Send en kommentar